Beurs Kopenhagen New York
Ticker GEN.CO GMXAY
Koers nu 1458 117.06
Koers 31 dec 2016 1173 82.91
% wijziging + 24.3 + 41.2
52 weken hoog 1489 117.06
52 weken laag 970 74.51
Dollar in Deense Kroon 31 dec 2016 7.05
Idem nu 6.26
% wijziging – 11.2

Elf procent in één dag

Wij vroegen ons af, en vele beleggers met ons, wat donderdag 24 augustus de oorzaak was van de plotselinge forse koersstijging van het aandeel Genmab.

Er werd al snel een bericht gevonden maar dat was in het Engels, wat op zich niet zo’n probleem is, maar er stonden zo veel vaktermen en jargon in dat we er geen verhaal van konden maken. Dankzij een bevriende relatie hebben we nu het verhaal in alledaags Nederlands.

Combinatie van medicijnen

De Fase III ALCYONE studie van daratumumab in combinatie met medicijnen bortezomib, melphalan en prednison (VMP), medicijnen van andere producenten, in frontline myeloma versus VMP alleen, bereikte het primaire eindpunt van het verbeteren van de progressievrije overleving (progression free survival oftewel PFS) bij een vooraf geplande analyse. De behandeling met daratumumab verminderde het risico op ziekteprogressie of de dood met 50 procent, vergeleken met degenen die daratumumab niet kregen. De mediane PFS voor patiënten die met daratumunab werden behandeld in combinatie met VMP is niet bereikt, vergeleken met een geschatte median PFS van 18,1 maanden voor patiënten die alleen VMP kregen.

Potentieel

De tussentijdse resultaten van de ALCYONE-studie illustreren nogmaals het potentieel van daratumumab in multiple myeloma in combinatie met bestaande behandelregimes, deze keer met VMP in de frontlinie instelling. We zijn erg blij met de vooraf geplande tussentijdse analyse in deze studie die onze hoop bevestigt dat daratumumab de kritische driver kan worden om de combinatiebehandeling in veelvuldige myeloma te herdefiniëren, zegt Jan van de Winkel, de Chief Executive Officer van Genmab.

Daratumumab wordt ontwikkeld door Janssen Biotech, een dochteronderneming van Johnson & Johnson, onder een exclusive wereldwijde licentie om daratumumab te ontwikkelen, te fabriceren en te commercialiseren.

Meer toepassingen

Vijf fase III klinische studies met daratumumab bij recidiverende en front-liniale multiple myeloma-instellingen zijn momenteel aan de gang en er worden meer studies uitgevoerd of gepland om het potentieel te beoordelen in andere kwaadaardige en pre-maligne ziekten waarop CD38 wordt gedrukt, zoals smoldering myeloma, NKT-Cellymfoom, amyloïdose, myelodysplastische syndromen en solide tumoren. Daratumumab heeft twee doorbraak-therapie-benamingen ontvangen van de Amerikaanse FDA, zowel voor het meervoudig myeloom als voor monotherapie en in combinatie met andere therapieën.

Seattle Genetics gaat samen met Genmab, op 50:50 basis, onderzoek doen naar de ontwikkeling van Tisotumab Vedotin. Dit is een medicijn voor de behandeling van recidiverende baarmoederhalskanker met een potentieel in andere solide tumoren.

Deze andere toepassingen van Darzalex, waarvoor in de toekomst ook een goedkeuring van de FDA zal worden gevraagd, zouden ook een blockbuster kunnen worden. Er is sprake van dat Darzalex gepromoot zou kunnen worden voor zeven verschillende solide tumoren. Wanneer longkanker, een van de belangrijke kankeraandoeningen, daarvan deel zou uitmaken, zou dat dat bijzonder welkom zijn. Verder zou blaaskanker een kandidaat kunnen zijn.

Vorige week maandag schreef ik:

“Tankbeurt in de pitstop”

Ik heb de indruk dat de aandeelhouders van Genmab nu de tank weer hebben vol getankt en dat ze de vuldop er weer opdraaien. Daarom heb ik mijn belang in turbo’s long Genmab nog wat opgehoogd.”

Wie van jullie heeft dat ook gedaan??

Vandaag heb ik nog een portie Genmab turbo’s long 1133 aangeschaft.

Momenteel hebben 18 banken een target voor Genmab staan op gemiddeld 1491, terwijl er vijf waren die hun target hebben verhoogd. Dat waren Jyske Bank 1710, ABG Sundal 2100, Citi 2000, Nordea 1515 en Handelsbanken 1482.

Acht maanden geleden las ik al (en schreef ik al):

Why Genmab might be a Diamond in the Rough.

Dubbelcijferige royalty’s

AGB Sundal schrijft dat de consensus voorspelt dat Genmab’s partner Johnson & Johnson een omzet van zo’n 10 miljard dollar zal halen in het beenmergkanker-medicijn en dat Genmab recht heeft op dubbelcijferige royalty’s vanaf 12 procent en dat dit zal stijgen tot 20 procent wanneer de omzet 3 miljard dollar bedraagt.

Ook al is het aandeel Genmab dan met
53 procent gestegen in 2014 en
147 procent in 2015 en
28 procent in 2016 en
24 In 2017 tot dusver,

toch ben ik van mening dat wanneer je er nog niet in zit het op dit niveau helemaal niet zo gek is alsnog in te stappen.

Krenten uit de pap halen

Je kunt nou zeggen dat de koers nu wel op een zodanig niveau is gekomen dat een aantrekkelijke procentuele stijging niet meer zo makkelijk is. Maar als je nu wel een stijging ziet aankomen en de koers te hoog vindt, dan is het ’t overwegen waard om met een hefboom-product te werken, bij voorbeeld een turbo long. Wanneer je niet bekend met turbo’s, dan verwijs ik je graag naar de website www.stockpicker-signaal.nl waar dit product wordt uitgelegd. Ik ga er nog steeds van uit dat je de krenten uit de pap moet zien te halen en dat de krenten aan de oppervlakte al weg gekaapt zijn, maar er zijn er nog voldoende over.