Dat Galapagos geen ONE-PRODUCT-COMPANY is blijkt ook deze week weer uit het bericht dat Galapagos een gunstig Fase 1 onderzoek heeft afgerond met een medicijn voor matige tot ernstige eczeem in vergelijking met het potentieel blockbuster medicijn Dupixent van het Amerikaanse Regeneron Pharmaceuticals en het Franse Sanofi.

Zo is Galapagos ver gevorderd met het medicijn Filgotinib voor de behandeling van

  • reumatoïde artritis
  • de Ziekte van Crohn
  • colitis ulcerosa

en ook met een middel voor de behandeling van uveïtis, een oogziekte.

Daarnaast is het bedrijf met een aantal onderzoeken bezig waarover tot dusver nog weinig over te melden is, maar er gebeurt wel een heleboel.

Galapagos werkt voor dit eczeem-medijcijn, met de werknaam MOR 106 samen met het Duitse Morphosys. In het Fase 1 onderzoek zagen vijf van de zes patiënten, ofwel 83 procent, behandeld met de hoogste dosis van dit medicijn, hun eczeem-symptomen met minstens 50 procent verbeteren in de vierde week van behandeling.

Dit terwijl bij de toediening van een placebo slechts één van de zes patienten een verbetering zag optreden. Galapagos en Morphosys gaan nu door met het testen van het kandidaat-medicijn in Fase 2, waarbij onderzocht wordt of het medicijn beter als injectie kan worden toegediend.

* Voor de vorige delen zie www.Stockpicker-signaal.nl/Nieuws